Nyt Europa


Indlæser

Historier om Verdensmålene 2.0: Verdens arv, vores ansvar


Dato og tid

Tirsdag d. 3. december 2019 kl. 17:00 til 19:00

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 3. december 2019 kl. 17:00

Sted

Tinghuset, Stevns, Algade 8, 4660 Store Heddinge Tinghuset, Stevns
Algade 8
4660 Store Heddinge

Arrangør

Nyt Europa
Tlf: +45 28438847
nyteuropa@nyteuropa.dk

Du kender måske de 17 Verdensmål, men vidste du også, at der er 169 delmål?

For at tale om 169 delmål, og se hvordan de samarbejder, besøger vi Verdensarv Stevns, som har vist hvordan man kan arbejde med delmålene på tværs af Verdensmål, som formidling, bæredygtig turisme, naturbevarelse, jobskabelse med mere. For hvordan ser det ud i praksis når man prøver at leve op til visse delmål?

Stevns klint er ikke bare et smukt landskab, der er også det bedste sted i verden at se og opleve sporene fra den asteroide som for 66 millioner siden ramte jorden, og udryddede halvdelen af al liv på kloden! Når man ser på moderne tid har vi udryddet 60% af alle dyrearter siden 1970 – er vi mere skræmmende end en asteroide? Hvad kan vi lære af disse tal, og hvad vil vi som mennesker gøre fremadrettet?

*For at fortælle os om Verdensarv Stevns vil direktør Tove Damholt gøre os klogere på, hvilke muligheder der er i forståelse af Stevns Klint, den omkringliggende natur og koblingerne hertil.

*Dertil vil kampagnekoordinator i Our Fish, medstifter af Ekspedition Plastik og bestyrelsesmedlem i FN-forbundet, Berit Asmussen, fortælle om truslerne mod biodiversitet og liv i havet, forårsaget af menneskelig adfærd og forbrug. 

*Tidligere direktør for Miljøstyrelsen fhv. medlem af Folketinget for SF, Steen Gade, vil fungere som moderator for dagens arrangement.Til begivenheden er der anlagt tid til spørgsmål til oplægsholderne og gruppearbejde om delmålene med feedback fra oplægsholdere.

Vi vil med Historier om Verdensmålene 2.0 give indblik i de 169 delmål og udfordringerne på et dansk, europæisk og globalt plan. Vi ønsker at bidrage til debatten om, hvordan erfaringer fra begge planer kan styrke Danmark i at arbejde for en mere bæredygtig verden.

Hvis du vil vide mere om de 17 Verdensmål og særligt de 169 delmål, kan du læse om dem her:
https://www.verdensmaalene.dk/delm%C3%A5l-og-indikatorer

Hvis du vil vide mere om Stevns Klint og Nyt Europa, kan du læse om dem her:
https://www.stevnsklint.com/da/forside/+ https://nyteuropa.dk/

Dette arrangement er produceret med økonomisk støtte fra den Europæiske Union og Europanævnet. Afholderen af dette arrangement er alene ansvarlig for indholdet. Det afspejler på ingen måde EU’s eller Europanævnets holdninger.


Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Nyt Europa
Tlf: +45 28438847
nyteuropa@nyteuropa.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Nyt Europa
Tlf: +45 28438847
nyteuropa@nyteuropa.dk