Nyt Europa

Indlæser

Historier om verdensmålene #14: Livet i Havet


Dato og tid

Tirsdag d. 23. oktober 2018 kl. 17:00 til 20:00

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 23. oktober 2018 kl. 14:30

Sted

Den Blå Planet
Jacob Fortlingsvej 1
2770 Kastrup

Arrangør

Nyt Europa
+45 28438847
nyteuropa@nyteuropa.dk

Mål # 14: Livet i Havet er afgørende for, at arbejde imod skrækscenariet om, at den samlede vægt af plastikaffald i 2050, vil overstige den totale vægt af alle verdenshavenes fisk. Til at dykke dybere ned i udfordringerne for verdens have, har vi inviteret følgende to prominente eksperter.

 

Med fokus på det globale syd vil vicedirektør for Miljøorganisationen Plastic Change Berit Asmussen, gøre os klogere på arbejdet med plastikforurening. Som miljøbiolog og med erfaring fra civilsamfundet, vil Berit bidrage med ekspertviden om problematikken, og om hvordan man søsætter forhandlinger for en mere bæredygtig verden.

 

Overfiskeri er også en stor udfordring for verdens have, havbiolog og projektleder i WWF, Thomas Kirk Sørensen, vil gøres os klogere på hvordan vi i Europa kan forbedre reguleringen, der kan sætte en stopper for overfiskeri. 

 

Marinebiolog og professor Katherine Richardson vil komme ind på biodiversitet i havene, og hvordan den er ændret, på baggrund af klimaforandringer. Herunder vil hun også komme ind på mikroplanters betydning for havets evne til at optage CO2. 

 

Vi vil med Historier om verdensmålene give indblik i de 17 mål og udfordringerne på globalt og europæisk plan. Vi ønsker at bidrage til debatten om, hvordan erfaringer fra begge planer kan styrke Danmark i at arbejde for en mere bæredygtig verden.

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Nyt Europa
+45 28438847
nyteuropa@nyteuropa.dk