Nyt Europa

Indlæser

Udfordringer, løsninger og kriser – Er EU svaret?


Dato og tid

Onsdag d. 19. september 2018 kl. 17:00 til 19:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 19. september 2018 kl. 17:00

Sted

Borups Højskole
Frederiksholms Kanal 24
1220 København

Arrangør

Nyt Europa
+45 28438847
nyteuropa@nyteuropa.dk

Nyt Europa og Borups Højskole inviterer til samtale og debat under overskriften: Udfordringer, løsninger og kriser – Er EU svaret?

Kom til samtale og debat der tager sit udgangspunkt i Nyt Europas nye bog; ”Hvis EU er svaret – Hvad er så spørgsmålet?”, der igennem en række udfordrende og aktuelle artikler forsøger at besvare titlens retoriske spørgsmål, samt komme med en række bud på, hvordan EU's udfordringer bedst tackles, hvordan EU's fremtid skal udformes, og hvordan vi i højere grad kan skabe fælles løsninger på konkrete områder for de europæiske borgere.

Debattører:

Andreas Kamm er kendt for sin tid i Dansk Flygtningehjælp fra 1979, og siden 1998 har han siddet på den øverste post som generalsekretær. Her har han været med til at udvikle Dansk Flygtningehjælp til være en stor international NGO med kontorer i 40 lande og et årligt budget, der nærmer sig tre milliarder kroner og så han også kendt for at være en stærk samfundsdebattør der altid forsøger at tale de svages sag. I hans kapitel i Nyt Europas bog fokusere han især på hvordan et fællesskab kan være med til løse verden konflikter og hvis de ikke kan løses, så hvordan et fællesskab som EU kan være med til at hjælpe.

Lone Loklindt er tidligere valgt til folketinget for partiet Radikale Venstre. I Folketinget var hun formand for miljøudvalget og bestred ordførerposterne inden for miljø, menneskerettigheder samt udviklingssamarbejde i Radikale Venstres folketingsgruppe. Hun er næstforkvinde i Nyt Europa og så sidder hun som formand for Frederiksberg kommunes beskæftigelsesudvalg. Lones kapitel fokuserer især på Miljø politik, men også på EU som et redskab til at løse fælles udfordringer og konflikter.

Jakob Erle er kultursociolog og medlem af Nyt Europas bestyrelse. Jakob Erle har ligeledes en baggrund i arbejdet med demokrati og dialog, nationalt og internationalt, blandt andet som tidligere forstander på Borups Højskole og som direktør i Dansk Ægyptisk Dialog Institut i Kairo. Hans kapitel tager især sit udgangspunkt i Europæisk sikkerhedspolitik.

Jon Stephensen er en dansk arkitekt, journalist, teaterdirektør og scenograf. Han er blandt andet kendt for sin tid som teaterchef for Østre Gasværk Teater og nu som chef for Aveny-T. Han er er stærk samfundsdebattør og i Nyt Europas debatbog har han skrevet kapitlet EU er løsningernes svar, hvor han især kommer ind på den frygt vi oplever i Europa, samt de problemer vi står i med migration og flygtninge.

Vil du vide mere om Borups Højskole og om Nyt Europa kan du læse mere her: http://www.borups.dk/ og  http://nyteuropa.dk/
Programmet for aftenen ser således ud:

Kl. 17:00 Højskole sang og velkomst ved Nyt Europa bestyrelsesmedlem og tidligere forstander på Borups Højskole, Jakob Erle, samt introduktion til bogen og aftens temaer.
Kl. 17:10 Introduktion af Andreas Kamm, Jon Stephensen og Lone Loklindts kapitler.
Kl. 17:40 Samtaledebat og spørgsmål
Kl. 18:00 Pause og et glas vin
Kl. 18:10 Samtaledebat og spørgsmål
Kl.18:45 Afrunding.


Er du nysgerrig på Nyt Europas debatbog, kan du købe den på https://www.saxo.com/dk/hvis-eu-er-svaret-hvad-er-saa-spoergsmaalet_andreas-kammconnie-hedegaardjon-kvistmargrethe-vestagerpeter-wivelsuzanne-broeggertarja-cronber_haeftet_9788711972618

Bogen indeholder artikler af bl.a. kunstnerne Bjørn Nørgaard og Jens Galschiøt, forfatteren Suzanne Brøgger, Dansk Naturfredningsforenings tidligere forkvinde Ella Maria Bisschop-Larsen, teaterchef Jon Stephensen, debattør og aktivist Tarek Hussein, LOs formand Lizette Riisgaard, kommissær Margrethe Vestager, medlem af Europarlamentet fra Tyskland Jo Leinen og mange andre.


Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Nyt Europa
+45 28438847
nyteuropa@nyteuropa.dk