Hop til hovedindholdet

Nyt Europa logo

Demokrati, borgerinddragelse og civilsamfund i EU


Dato og tid

Onsdag d. 19. januar 2022 kl. 17:00 til 18:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 19. januar 2022 kl. 13:00

Sted

Online, https://zoom.us/, Nyt Europa Danmark Online
https://zoom.us/
Nyt Europa Danmark

Demokrati, borgerinddragelse og civilsamfund i EU


Arrangementsbeskrivelse

Demokratiet og civilsamfundet er under pres i Europa i denne tid, hvor flere ikke blot kan udtrykke og handle frit. Vi får i dette arragement besøg af Ph.d studerende Rigitze Rohlfing-Frederiksen. Hun er studerende ved Institut for Statskundskab (Center for Europæisk Politik) og iCourts på det Juridiske Fakultet. Hendes forskning er i feltet mellem statskundskab og jura med et fokus på, hvordan civil samfundet kan mobilisere imod og have indflydelse på den demokratiske udvikling i Central- og Østeuropa, og hvordan interaktion med EU - både den politiske og juridiske ramme - kan påvirke dette. Dermed er Regitzes forskningsfokus på forskellige relevante aspekter af demokratiteori, civil samfund og sociale bevægelser samt Europæiske domstole og juridisk integration. Projektet er både empirisk og teoretisk drevet, i det det undersøger og diskuterer, hvordan man kan definere og konceptualisere forholdet mellem civil samfund og democratisk udvikling baseret på, hvordan den dette foregår i Ungarn og Polen. 

Vi tager en debat om de demokratiske værdier der er under pres, og som Regitze undersøger i sin Ph.d. Vi tager også en snak om hvad EU så gør for at forebygge dette fremadrettet. 

I forbindelse med at Regeringen efter planen fremlægger en ny europapolitisk aftale i løbet af 2022/23 og i forbindelse med Danmarks medlemskab af EU (50 år), ønsker vi gennem en række debatter at diskutere forskellige emner med borgerne gennem forskellige events. Her ønsker vi at diskutere, hvordan de demokratiske værdier trives i EU og hvilken rolle EU har for at presse på
i medlemslande, der ikke lever op til disse demokratiske værdier.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Nyt Europa
Tlf: +45 +4560566951
nyteuropa@nyteuropa.dk

Kontaktinformation til arrangør

Nyt Europa
Tlf: +45 +4560566951
nyteuropa@nyteuropa.dk