Hop til hovedindholdet

Nyt Europa logo

Debat om Fremtidens Europa på Kruses Gymnasium - Klima & Miljø


Dato og tid

Mandag d. 25. oktober 2021 kl. 10:10 til 12:00

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 25. oktober 2021 kl. 09:00

Sted

Kruses Gymnasium , Stavnsholtvej 29, 3520 Farum Kruses Gymnasium
Stavnsholtvej 29
3520 Farum

Debat om Fremtidens Europa på Kruses Gymnasium - Klima & Miljø


Arrangementsbeskrivelse

Den 17. november forventes EU-Kommissionen at komme med sit udspil til den forordning, der skal stoppe EU-borgernes bidrag til skovrydning og skovbrænde rundt omkring i verden.  Afskovning og forringelse af skovområder presser skovenes kapacitet og kloden har siden 1990 mistet 420 millioner hektarer skov. Det skyldes især en fortsat ekspanderende landbrugsproduktion, hvor efterspørgslen på bl.a. kød, sojabønner og palmeolie er medvirkende til at drive afskovningen. 

Klodens skove er hjem for størstedelen af jordens landlevende arter og især de tropiske skove spiller en vigtig rolle - både som biodiverse hotspots og som en vigtig medspiller til at begrænse klimaforandringerne. Vi kan være med til at stoppe skovrydning i EU, hvis vi vælger at vedtage og implementeret en stærk lovramme, der kan sikre europæiske og danske forbrugere mod at købe afskovningsvarer. Dermed sikrer vi, at skovene og vigtige naturområder ikke ryddes for vores forbrugs skyld. Danmark har en vigtig rolle at spille. Vi kan, hvis vi vil, være med til at sikre, at netop denne lovgivning bliver ambitiøs nok og samtidig stiller konkrete krav til virksomhederne og deres forsyningskæder.

Den 25. oktober vil Jacob Bjelskov Jørgensen, projektleder hos Nyt Europa på Konferencen om Europas fremtid samt klimakampagnen #Together4Forest, derfor gøre os klogere på, hvordan EU-lovgivning kan fungere i praksis. Jacob vil på baggrund af sin erfaring med EU’s mest succesfulde klimakampagne nogensinde, #Togther4Forest, forklare hvordan og hvad du som borger kan bruge EU til i klimakampen, og hvorfor du skal bruge Konferencen om Europas fremtid til at udtrykke din holdning.

Program:

10:10 – Hvem er jeg og hvad er Konferencen om Europas Fremtid.

10:20 – Together4forest + Kahoot.

10:50 Spørgsmål

11:00 Pause

11:10 Gruppearbejde

11:30 Debat af ideerne fra grupperne

Efterårets landsdækkende arrangementer om EU er en del af satsningen 'Danmark debatterer Europas Fremtid’, der støttes af Europa-Nævnet og er et samarbejde mellem Europa-Nævnet, DEO, Europabevægelsen, Nyt Europa og Folkebevægelsen mod EU i samarbejde med lokale partnere.

 

Læs mere om hvad en stærk skovlov kan gøre for at rede verdens skove her: https://www.nyteuropa.dk/post/en-st%C3%A6rk-skovlov-i-eu 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Nyt Europa
Tlf: +45 +4560566951
nyteuropa@nyteuropa.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Nyt Europa
Tlf: +45 +4560566951
nyteuropa@nyteuropa.dk