Hop til hovedindholdet

Nyt Europa logo

Egmont Højskole debattere Europas fremtid - Klima & Miljø

Vis lignende arrangementer


Dato og tid

Onsdag d. 15. september 2021 kl. 19:30 til 21:30

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 15. september 2021 kl. 09:00

Sted

Egmont Højskole, Villavej 25, 8300 Odder Egmont Højskole
Villavej 25
8300 Odder

Egmont Højskole debattere Europas fremtid - Klima & Miljø

Vis lignende arrangementer


Arrangementsbeskrivelse

Som en del af Konferencen om Europas fremtid slår Egmont Højskole dørene op til et åbent arrangement om Europas fremtid. Arrangement laves i samarbejde med Nyt Europa og den Grønne Studenterbevægelse i Aarhus.

Til arrangementet kan du møde:

  • Steen Gade, formand for Erhvervsministeriets Verdensmålsråd, tidligere medlem af Folketinget for SF og tidligere direktør i Miljøstyrelsen samt stifter af Nyt Europa. Steen vil holde et inspirationsoplæg om den netop offentliggjorte klimarapport fra FN. En rapport, der tegner et dunkelt billede af en fremtid med alt for høje temperaturstigninger og ekstreme vejrhændelser, der placerer et entydigt ansvar hos os i EU, Danmark og resten af den industrialiserede verden. Steen vil derfor også komme med sit bud på, hvad der skal til, hvis vi som EU og Danmark skal gå forrest og gøre Europas fremtid grøn på en socialt ansvarlig måde.
  • Amanda Büchert, Bachelor i antropologi og i gang med en kandidat i analytisk journalistik. Hun har været engageret i politisk aktivisme i mange år, og har i den forbindelse stor erfaring med kampagneudvikling, frivilligorganisering og mange andre former for politisk mobilisering.
  • Signe Fløe har andet sabbatår. Hun bruger det meste af hendes tid på at lave klimaaktivisme og planlægge DGSB's kommunalvalgskampagne, når hun ikke er på skolebænken for at læse filosofi op fra 0-b niveau.
  • Jacob Bjelskov Jørgensen, tidligere højskoleelev og projektleder for Nyt Europa på Konferencen om Europas fremtid samt klimakampagnen Togehter4Forest. Jacob vil i sit inspirationsoplæg komme ind på, hvordan og hvad du som borger kan bruge EU til i klimakampen, og hvorfor du skal bruge Konferencen om Europas fremtid til at udtrykke din holdning. Jacob vil ligeledes gennem Kahoot og andre sjove tiltag komme ind på den til dato mest succesfulde klimakampagne i EU’s historie, nemlig #Togther4Forest.

Efter de 4 inspirationsoplæg har Højskoles gjort klar til, at vi kan fortsætte samtalen om dagens oplæg og i fællesskab formulere ideer og tanker, som vi mener skal debatteres videre som en del af Konferencen om Europas Fremtid.

Efterårets landsdækkende arrangementer om EU er en del af satsningen 'Danmark debatterer Europas Fremtid’, der støttes af Europa-Nævnet og er et samarbejde mellem Europa-Nævnet, DEO, Europabevægelsen, Nyt Europa og Folkebevægelsen mod EU i samarbejde med lokale partnere.

Det er gratis at deltage men man skal kunne fremvise Coronapas og tilmelde sig på forhånd.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Nyt Europa
Tlf: +45 +4560566951
nyteuropa@nyteuropa.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Nyt Europa
Tlf: +45 +4560566951
nyteuropa@nyteuropa.dk