Hop til hovedindholdet

Nyt Europa logo

Værdikampen i Europa – skal vi acceptere, forstå eller kæmpe?

Vis lignende arrangementer


Dato og tid

Torsdag d. 23. september 2021 kl. 19:30 til 21:30

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 23. september 2021 kl. 09:00

Sted

Krogerup Højskolde, Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk Krogerup Højskolde
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

Værdikampen i Europa – skal vi acceptere, forstå eller kæmpe?

Vis lignende arrangementer


Arrangementsbeskrivelse

Som en del af Konferencen om Europas fremtid slår Krogerup Højskole, i samarbejde med Nyt Europa, dørene op til en spændende debataften:
 
Værdikampen i Europa – skal vi acceptere, forstå eller kæmpe?
 
Har vi fælles værdier i Europa, eller er det noget der er skabt af nogle for at få andre til at rette ind? Det er et spørgsmål mange stiller sig selv efter opblomstringen af voldsomme ideologiske og værdimæssige brudflader i Europa, mellem især Vesteuropa og dele af Central- og Østeuropa. Inde for de enkelte medlemslande er de fleste lande splittede i værdipolitikken. Men skal vi være enige om de grundlæggende værdier? Hvilke værdikampe udfolder sig lige nu? Hvilke værdikampe er de største i dagens EU? Behøver vi alle at være demokratiske lande med uafhængige retssystem? Og skal vi acceptere at landene har forskellige udgangspunkter og forståelse af værdier eller skal vi kæmpe for at grundlæggende værdier overholdes fuldt og fast af alle medlemslande?

Til arrangementet kan du møde:

Pernille Weiss blev valgt til Europa-Parlamentet for Det Konservative Folkeparti den 26. maj 2019. I Europa-Parlamentet sidder Pernille Weiss i Det Europæiske Folkepartis Gruppe (EPP) og er medlem af Udvalget om Industri, Forskning og Energi (ITRE) samt Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed (ENVI). Hun er desuden stedfortræder i Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling (FEMM).

Karen Melchior blev valgt til Europa-Parlamentet for Radikale Venstre den 26. maj 2019. I Europa-Parlamentet sidder Karen Melchior i Renew Europe Gruppen og er medlem af Retsudvalget (JURI) samt Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling (FEMM). Hun er desuden stedfortræder i Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse (IMCO) og det Særlige Udvalg om Kunstig Intelligens i en Digital Tidsalder (AIDA).

Regitze Helene Rohlfing er Ph.d studerende ved Institut for Statskundskab (Center for Europæisk Politik) og iCourts på det Juridiske Fakultet. Hendes forskning er i feltet mellem statskundskab og jura med et fokus på, hvordan civil samfundet kan mobilisere imod og have indflydelse på den demokratiske udvikling i Central- og Østeuropa, og hvordan interaktion med EU - både den politiske og juridiske ramme - kan påvirke dette. Dermed er Regitzes forskningsfokus på forskellige relevante aspekter af demokratiteori, civil samfund og sociale bevægelser samt Europæiske domstole og juridisk integration. Projektet er både empirisk og teoretisk drevet, i det det undersøger og diskuterer, hvordan man kan definere og konceptualisere forholdet mellem civil samfund og democratisk udvikling baseret på, hvordan den dette foregår i Ungarn og Polen.

Anna Courbin er statskundskabsstuderende på andet år, tidligere Krogerup elev og en del af Nyt Europa unge. Anna har debatteret Europas fremtid med kommissionsformand Ursula von der Leyen og Kanseler Angela Merkel, men hun drives af forandringer for neden og støtter især aktivister i Europa der presse af deres regeringer, som eks. de polske kvinder.

Efterårets landsdækkende arrangementer om EU er en del af satsningen 'Danmark debatterer Europas Fremtid’, der støttes af Europa-Nævnet og er et samarbejde mellem Europa-Nævnet, DEO, Europabevægelsen, Nyt Europa og Folkebevægelsen mod EU i samarbejde med lokale partnere.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Nyt Europa
Tlf: +45 +4560566951
nyteuropa@nyteuropa.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Nyt Europa
Tlf: +45 +4560566951
nyteuropa@nyteuropa.dk