Nyt Europa logo

Migrations- og asylpolitik – hvad er op og ned?

Vis lignende arrangementer


Dato og tid

Mandag d. 26. oktober 2020 kl. 17:00 til 18:00

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 26. oktober 2020 kl. 12:00

Sted

Online, https://zoom.us/, Nyt Europa Danmark Online
https://zoom.us/
Nyt Europa Danmark

Migrations- og asylpolitik – hvad er op og ned?

Vis lignende arrangementer


MIGRATIONS- OG ASYLPOLITIK 5 ÅR EFTER

Migrations- og asylpolitik er et af de politiske emner der vækker allermest splid og diskussion. Det er en kompleks debat hvor ideologi, økonomi og geopolitik bliver smeltet sammen i diskussionen om menneskeliv, der er ved at blive tabt. Siden 2015 har regeringslederne arbejdet forgæves på at finde en fælles politik. Men måske er der håb forude. 

Ursula Von der Leyen sagde tilbage i marts at pagten ville være klar lige efter påske. Pandemien satte politikken på pause, og først da Moria Lejren brændte i starten af september blev der rykket på aftalen. Den nye pagts nøgleord er valgfri solidaritet, og netop valgfriheden til hvordan man vil være solidariske er det der skal få aftalen til at gå igennem. Men er det nok? Det er lige præcis det vi spørger de tre eksperter om.

Nyt Europa og Dansk Flygtningehjælp inviterer til online fyraftensarrangement om Kommissionens nye Migrations- og asylpagt. Generalsekretær for DRC, Charlotte Slente, Repræsentationschef for Europa Kommissionen i Danmark, Stina Soewarta, og Steen Gade, tidligere MF’er og stifter af Nyt Europa, tager en status på EU og Danmarks migrations- og asylpolitik de sidste 5 år. Migrationspagten vil blive set efter i sømmene af de tre eksperter, og de vil hver især vurdere pagtens egentlige muligheder.

Arrangementet vil foregå på zoom, og du vil modtage et link på dagen. 

Arrangementet er støttet af Europanævnet.

 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Sigrid Jacobsen
Tlf: +45 +4550737411
sigrid@nyteuropa.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Sigrid Jacobsen
Tlf: +45 +4550737411
sigrid@nyteuropa.dk