Hop til hovedindholdet

Nyt Europa logo

DECADE OF ACTION – samtale med Mogens Lykketoft og Lone Loklindt om status på implementeringen af verdensmålene

Vis lignende arrangementer


Dato og tid

Fredag d. 25. september 2020 kl. 08:00 til 09:00

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 25. september 2020 kl. 07:00

Sted

Online, https://zoom.us/, Nyt Europa Danmark Online
https://zoom.us/
Nyt Europa Danmark

DECADE OF ACTION – samtale med Mogens Lykketoft og Lone Loklindt om status på implementeringen af verdensmålene

Vis lignende arrangementer


Arrangementsbeskrivelse

DECADE OF ACTION – samtale med Mogens Lykketoft og Lone Loklindt om status på implementeringen af verdensmålene

10 ÅR TILBAGE TIL AT FÅ DE 17 VERDENSMÅL I HUS.

Den 25. september 2015, blev verdensmålene vedtaget i FN’s generalforsamling, ved Mogens Lykketoft ved bordenden. Nu tager vi en status fem år senere. 2020 markerede starten på ’decade of action’ hvor vi alle forventer at se endnu mere til verdensmålene, og flere konkrete tiltag der skal løfte det globale ansvar. Vi snakker med Mogens Lykketoft og Lone Loklindt om hvad der er sket de sidste fem år siden verdensmålene blev vedtaget og hvilken rolle EU har spillet heri.  

De 17 verdensmål er baseret på en vision om økonomisk, social og miljømæssig bæredygtig udvikling, og at de kommende generationer skal have de samme muligheder som de tidligere. I EU bliver verdensmålene arbejdet med aktivt, og er opsatte på at være frontløbere i opfyldelsen målene. Særligt har hver kommissær fået til ansvar at løfte arbejdet med at sikre at vi i EU lever op til verdensmålene. Men her fem år inden i implementeringen, hvor langt er vi så, og hvad skal der egentlig til for at vi transformere vores samfund i Europa. Har vi i Europa overhoved hvad der skal til for at sikre at målene blevet opfyldt, og oven på COVID19-krisen kan og skal EU genstarte økonomien baserede på bæredygtig udvikling.

Nyt Europa inviterer til samtale og debat mellem de to der begge er fortalere og engagerede stemmer inden for en økonomisk og social bæredygtig udvikling, om hvad der skal til for, at vi på 10 har levet op til vores forpligtelser i EU,

Mogens Lykketoft

Mogens Lykketoft stod i spidsen for FN som formand for den 70. Generalforsamling, da de 17 verdensmål blev vedtaget. Lykketoft er tidligere MF’er (S), formand for folketinget samt udenrigs-, finans-, og skatteminister. Ifølge Lykketoft selv, har han stort engagement i at afværge klimaophedningen og skabe en bæredygtig fremtid. For nylig blev Lykketoft udpeget som formand for bestyrelsen i den offentlige virksomhed Energinet, hvor han vil bruge sin erfaring fra FN til at gennemføre den grønne omstilling.

Lone Loklindt

Lone Loklindt er formand for Nyt Europa, medlem af kommunalbestyrelsen i Frederiksberg og derigennem formand for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget. Derudover sad Loklindt i Folketinget fra 2011-2015 (R), hvor hun bl.a. var formand for miljøudvalget. For tiden er Loklindt kandidat til kommunalvalget 2021 på Frederiksberg, hvor hendes mærkesager bl.a. er at sørge for at Frederiksberg bliver et grønt fyrtårn, sund investering i fremtiden og i børn og unges uddannelse, samt kulturtilbud til alle. Loklindt er en aktiv stemme både inden for global og lokal politik og arbejder aktivt med de 17 verdensmål i hendes arbejde.

Covid-19 information

Arrangementet vil blive gennemført online pga. den nuværende covid-19 og du vil derfor modtage et link på dagen for arrangementet. Det er en fordel hvis du inden arrangementet har downloadet Zoom. 

Arrangementet er støttet af EuropaNævnet

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Nyt Europa
Tlf: +45 +4560566951
nyteuropa@nyteuropa.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Nyt Europa
Tlf: +45 +4560566951
nyteuropa@nyteuropa.dk