Hop til hovedindholdet

Nyt Europa logo

Young Europe Changemakers


Dato og tid

Torsdag d. 16. april 2020 kl. 16:00 til tirsdag d. 2. juni 2020 kl. 16:00

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 16. april 2020 kl. 16:00

Sted

Online, https://zoom.us/, Nyt Europa Danmark Online
https://zoom.us/
Nyt Europa Danmark

Young Europe Changemakers


Arrangementsbeskrivelse

Om programmet

Global krise, isolation og hverdage, der ligner hinanden, dag efter dag, blandt unge i Europa. Én ting er dog som det plejer; Isolation betyder nemlig ikke enden på unges engagement og at unge stemmer ikke bør blive hørt – tværtimod! Netop nu skal vi sætte fokus på de spørgsmål, bekymringer og håb vi som unge har fået i lyset af denne pandemi, både politisk og kulturelt. Hvordan er det forskelligt blandt unge i Europa?

Med ønsket om at skabe dialog blandt unge i Europa og udveksle erfaring og viden som følge af krisen, er Nyt Europa vært for et online ungdomsprogram. Programmet består af 7 forskellige online labs og større konferencer, som vil uddanne 25 unge og give dem praktiske færdigheder og viden i lyset af samfundskrisen Covid-19. 

De 7 labs og konferencer vil foregå i løbet af omkring 8 uger med 1 online event om ugen. De vil være faciliteret af professionelle undervisere såsom aktivister, journalister, civilaktører og eksperter, og vil udføres med interaktiv undervisning og følge principperne for uformel læring.

Formål med program

Har du udviklet bekymringer, angst, spørgsmål eller måske håb, tro og drømme på grund af krisen? Er det svært for dig at bearbejde og dele dem? Vi håber, at dette program vil give dig chancen og rummet til at diskutere, dele og lære med andre unge, og hjælpe dig til at gøre dine bekymringer, spørgsmål og håb mere konkrete, men også være afsat for, at vi sammen kan gøre en forskel.

Programmet er selvfølgelig rammesat i lyset af samfundskrisen Covid-10, hvilket gør det til en unik uddannelse. Alligevel vil den stadig være brugbar i fremtiden, både ved fremtidige kriser, personlig erfaring, men også generelt. Du vil få konkrete værktøjer, såsom viden om medielæsning og digital aktivisme, og praktiske færdigheder, som kan hjælpe dig til at kommunikere din viden og historie. 

Med programmet søger vi at engagere unge særligt i Danmark til at deltage i debatten og at skabe en europæisk dialog blandt unge, hvilket vi ser som afgørende i en global krisetid. Både den civile og politiske debat har brug for ungdomsdeltagelse, men mere vigtigt i denne tid er, at unge har brug for beskæftigelse, engagement og netværk – fundamentale ting, som vi unge får frataget på grund af isolation.

Programmet vil uddanne 25 unge og gøre dem til ”Changemakers” i den offentlige debat i Europa, særligt i Danmark, og give dem værktøjer til at kunne navigere i uforudsigelige tider. Samfundskrisen nødvendiggør ikke kun politikeres handlen,  også borgere – særligt unge – skal engagere sig i debatten, der kommer af krisen. Hvordan vil samfundet være ændret efter krisen? Hvad gør krisen ved folk, og vil vi ændre måden vi ser ting på fundamentalt? Nationalisme er samtidig en trussel under globale kriser hvor grænserne er lukkede og nationale håndteringer af krisen bliver sammenlignet konstant. Og hvordan kan vi bruge sundhedskrisen som et springbræt frem for hindring til at imødegå klimakrisen? Det er mere end nogensinde afgørende, at vi fokuserer på at inspirere, kommunikere, og udveksle viden på tværs af grænser.

Efter programmet vil du få uddelegeret et særligt certifikat, som du kan tage med dig, såfremt du har deltaget i hele forløbet og i alle delene af programmet.

Dette er din chance for ikke kun at være engageret og beskæftiget i kedsomme tider, men også din chance til at udnytte situationen og krisen ved at blive klog og lære af den! Vi står sammen i fællesskabet, hver for sig i solidaritet på tværs af grænser. We care <3 

Program 
* Dette er tentativt og datoer kan være vejledende 

Dato 

Event

Temaer

Format

16/4

Lær hinanden at kende

Den personlige historie

Lab

20/4

Medier i krisetider

Fake News, pressefrihed, politisering af medier

Lab

28/4

Mine rettigheder som ung i Europa

Skriftlig og mundtlig kommunikation

Lab

7/5

Europæisk identitetskrise

Lukkede grænser, nationalstaten

Conference

14/5

Digital aktivisme

Online aktivisme, kampagner, SoMe

Lab

26/5

Fundamentale rettigheder  

Demokrati, rettigheder, forsamlingsfrihed

Conference

2/6

Slutevent

Feedback og præsentation af produkt

Lab

Spørgsmål kan henvendes til Sofie Hølmkjær Jacobsen på sofie@nyteuropa.dk eller tlf. 28199029.